Elektrische auto in België

0
744
views

De elektrische auto maakt zijn opgang in België. Meer en meer mensen hebben interesse in een elektrische wagen en dat is maar logisch ook, want de benzine prijzen stijgen de pan uit en bovendien zijn onze uitlaatgassen zeer schadelijk voor het milieu.

Naast een aantal kleine nadelen zijn er heel wat voordelen aan een elektrische auto, zo kun je in België premies krijgen wanneer je een elektrische wagen aankoopt, deze maken de aankoop prijs een stuk lager, daarnaast behoort een wagen op elektriciteit tot de laagste klasse van fiscale PK’s, waardoor dit een extra besparing is. Daarnaast ligt het verbruik een stuk lager, je kan tot 4 keer goedkoper rijden dan met een vergelijkbare wagen op brandstof. En als kers op de taart is er nog de milieuvriendelijkheid van zo een auto’s, ze stoten namelijk niets uit.

In Belgie komen er meer en meer oplaadpunten, waardoor je niet meer telkens naar huis moet om je wagen op te laden. In ondergrondse parkings en op belangrijke punten in grote steden in België kan je nu zelf makkelijk je auto terug opladen.

Er zijn al heel wat verschillende leveranciers die een wagen op elektriciteit hebben op de markt gebracht. De lijst elektrische auto’s geeft je een idee van de verschillende merken die reeds verkrijgbaar zijn. Let wel op, niet al deze auto’s zijn al in België verkrijgbaar, vraag het zeker na bij je garage of ze je zo een wagen kunnen leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here