De Franse bulldog

0
832
views

De Franse bulldog is een klein, maar stevig gebouwd hondje dat 8 tot 14kg weegt. De hond heeft een platte schedel en een stompe neus. Deze te korte neus kan bij warmte voor ademhalingsproblemen zorgen bij de Franse bulldog. De hond kan een 30tal cm groot worden. Franse bulldog pups zijn gemakkelijk te onderhouden, ze hoeven zelden geborsteld te worden. Een volwassen bulldog borstel je tijdens zijn ruiperide best dagelijks en om de 2 maand eens in bad kan zeker geen kwaad.

Deze bulldog die afkomstig is uit frankrijk en ook wel Bouledogue Français of Franse Bull genoemd wordt, is een actieve hond die moedig is, en zich soms koppig kan gedragen. Als waakhond is hij zeker goed, en de Franse bulldog krijgt ook zeer graag aandacht van zijn baasje, hij is erg aanhankelijk en gevoelig. Het is de ideale speelgenoot voor kinderen, maar als hij een andere Franse bulldog tegenkomt kan hij zich agressief opstellen. Het is zeker belangrijk om de Franse bulldog correct en consequent op te voeden.

De Franse bull is een klein hondje en heeft dan ook niet zoveel beweging nodig. Deze hond kan je dus perfect als hondje op een appartement houden. Wanneer je er dan toch eens een eindje mee gaat wandelen, let er dan wel goed voor op dat hij niet te warm krijgt, daar kan hij niet zo goed tegen, en zeker met zijn korte neus kan de warmte voor ademhalingsproblemen zorgen.

Ben je helemaal verzocht van dit hondje en wil je pups kopen, waarop moet je dan letten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here