Een hondenpension kiezen

0
777
views

U wil tijdens de zomer graag eens twee weken naar het buitenland, met het vliegtuig naar een tropisch eiland om daar op uw gemak aan de zee te zonnen, maar oei, wat doet u met uw hond? Een hondenpension biedt in dit geval de ideale oplossen. Wanneer u op reis vertrekt kan u uw hond aan het hondenpension gaan afzetten en een aantal dagen of weken laten logeren. Een hondenverblijf of hondenhotel is een heel gemakkelijke oplossing wanneer u zelf even tot rust wil komen. U hoeft niemand te zoeken die uw hond dagelijks eten komt geven en er mee gaat wandelen, wanneer u uw hond achterlaat bij een hondenpension, dan bent u er zeker van dat hij in goede handen is.

Er zijn echter wel een aantal dingen die u moet weten voor uw uw hond naar een hondenpension brengt. Bij een goed hondenverblijf is het verplicht om de hond eerst te laten inenten voor u hem binnen brengt. Een inenting tegen parvo, hondenziekte en kennelhoest zijn dus zeker verplicht, een behandeling tegen vlooien kan eventueel door het hondenpension zelf gedaan worden, mits een kleine vergoeding. U zal normaal geen dekens of speelgoed van uw hond mogen meegeven, die kunnen ziektes of gevaarlijke bacteri├źn bevatten wat andere honden uit het verblijf kan besmetten. Eventueel kan een klein speelgoedje wel, maar let er wel mee op want dit kan makkelijker stuk raken dan bij u thuis.

In een hondenpension komt de dierenarts normaal dagelijks langs. Deze kijkt de gezondheid van de honden na en kan ingeval van problemen de nodige acties ondernemen.

Mocht het de eerste keer zijn dat u uw hond naar een hondenverblijf brengt, dan is het zeker goed dat u een week of twee op voorhand al eens langsgaat. Op die manier leert uw hond de omgeving al wat kennen en zal hij meer op zijn gemak zijn wanneer u hem dan gaat afzetten vlak voor uw reis. Ook de begeleider kan de hond dan al wat beter leren kennen en dat zal het voor de hond ook wat makkelijker maken wanneer u er niet meer bent. En u hoeft niet bang te zijn, uw hondje zal zich goed amuseren in een hondenpension, en zal nog zo blij zijn wanneer hij u terug ziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here