Tekkel is agressiefste hond

0
1351
views

Iedereen vreest de pittbulls en rottweilers in onze samenleving, maar uit een studie van de universiteit van het Amerikaanse Pennsylvania is gebleken dat de Tekkel de agressiefste hond is. Tijdens de studie werden meer dan 6000 eigenaars van een hond ondervraagd en op basis van die vragenlijst werd dan bepaald welk hondenras het meest agressieve ras is. Het is een lijst van 33 agressieve honden geworden waarop de nummer 1 plaatst ingenomen wordt door de tekkel, ook wel gekend als de worstenhond. En de tekkel verdient zijn plaats op deze agressiefset honden lijst wel, want 1 op 5 van deze honden heeft ooit een voorbijganger gebeten of proberen te bijten, hetzelfde aantal honden valt andere honden aan en 1 op de 12 heeft al een bijtende beweging naar zijn of haar baasje gemaakt. Verontrustende cijfers, niet?

Op de 2de en 3de plaatst komen respectievelijk de chihuahua en Jack Russell terecht. De top 3 agressieve honden wordt dus gedomineerd door kleine keffers. Volgens de studie kan het zijn dat kleinere rassen genetisch voorbestemd zijn om zich agressief te gedragen.

De honden die wij dan weer als gevaarlijk aanzien zoals de pittbulls en rottweilers, die zijn volgens de studie minder agressief, want die komen slechts ergens in het midden van de ranglijst terug.

Helemaal onderaan de lijst komen dan de minst agressieve honden terecht, dat zijn de golden retriever, labrador, greyhound en Basset.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here