Uw kat is ziek en moet geneesmiddelen nemen

0
682
views

Ja het is niet makkelijk om die pilletjes door uw kat zijn keel te krijgen, maar als het beest ziek is dan moet hij zijn geneesmiddelen wel nemen. De gemakkelijkste manier waarop u het best eerst probeert om uw kat zijn geneesmiddel te laten slikken is door de pillen te vermengen met zijn lievelingseten, vaak is het wel zo dat de kat een vreemde smaak zal herkennen aan zijn voedsel en het zal laten staan. Het kan soms helpen door het lievelingsvoedsel dus te sparen voor deze gelegenheden, de kat krijgt het enkel als hij ziek is, en dan kan u er makkelijker de pilletjes in mengen zonder dat de kat het zal weigeren.

Wanneer het echt niet lukt op deze eenvoudige manier, dan kan u proberen de pillen zelf in de mond van de kat te plaatsen zodat de kat ze inslikt. Bij sommige katten zal dit direct lukken, bij andere is het dan weer wat moeilijk. Bij de moeilijke gevallen is het belangrijk dat u de kat zeer goed vast neemt op uw schoot en u laat helpen door een tweede persoon. Die zal dan de pillen in de mond van de kat steken en zachtjes over de keel van de kat wrijven, dit zal ervoor zorgen dat de kat moet slikken en zo ook de pillen inneemt.

Als dit allemaal niet helpt en de kat geen pillen wil slikken, dan bestaan er speciale apparaatjes waarin u het pilletje kunt plaatsen, dit toestelletje steekt u in de mond van de kat en met een druk op de knop schiet de pil in de keel van de kat, waardoor de kat verplicht is die door te slikken.

Van sommige geneesmiddelen bestaan er ook vloeibare versies. Als u weet dat uw kat geen pillen wil doorslikken, dan kan u hier best even over informeren bij uw dierenarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here