Konijnenhokken

0
1720
views

Heb je zelf konijntjes, dan steek je die best in een konijnenhok. Er bestaan heel wat soorten zo heb je konijnenkooien die eerder voor gebruik binnen zijn of voor transport van je konijnen, deze zijn vaak kleiner in formaat. Maar dan heb je ook de volwaardige konijnenhokken, deze zijn meestal gemaakt in hout en kunnen perfect buiten staan omdat ze behandeld zijn tegen rotten. Een mooi konijnen hok in je tuin is een echte aanraden, sommige modellen zijn net echt een hotel voor je konijn. Er bestaan er met verschillende verdiepingen en met een extra ren die je buiten het konijnenhok kunt plaatsen zodanig dat de konijnen “vrij” in het gras kunnen lopen.

Konijnenhok kopen

Konijnenhokken kun je tegenwoordig overal kopen, zelfs online bestaan er heel wat sites waar je makkelijk en snel een konijnenhok kunt kopen. Probeer een konijnen hok te kopen dat zeker groot genoeg is, het kost wel iets meer, maar op die manier hebben je konijnen of konijn toch de nodige bewegingsvrijheid, en wil je er later nog eentje bijsteken, dan moet je geen nieuwe hok voor je konijnen kopen.

De beste konijnenhokken vind je bij neckermann.com. Ze hebben heel wat verschillende dierenhokken waaronder een paar zeer mooie hokjes waarbij de konijntjes buiten op het gras kunnen lopen. Bekijk snel het aanbod, je kan zeer eenvoudig online bestellen en je kan het al de volgende dag in huis hebben..

Konijnenhok maken

Heb je echter liever een konijnenhok volledig naar je eigen wens, dan is het zeker en vast ook mogelijk om zelf het konijnenhok te maken. Hou daarbij rekening met de grootte van je konijnen en het aantal konijnen dat je hebt. Maakt je een konijnenhok of konijnenkooi voor binnen, dan moet je niet met heel veel zaken rekening houden als je je materialen gaat kiezen, maar maak je een konijnenhok voor buiten, dan moet je ook met vochtigheid en wind rekening houden.

De mooiste konijn hokken zijn uit hout, ga je je konijnen hok zelf maken, werk de hoekjes dan af met metalen strips, konijnen knagen namelijk aan hout en zo zou hok te snel kapot gaan. Als je van start gaat, maak dan eerst een kleine schets van hoe het er eindresultaat er moet uitzien, hou daarbij rekening dat er zeker 2 grote delen aanwezig moeten zijn in het konijnenkot. Ten eerste een leefruimte, dit is een open ruimte waar hun eten en drinken zich bevind. Deze ruimte heeft veel licht, dus kan je met gaas dichtmaken. Daarnaast moet er ook een donkere ruimte zijn waar het konijn zich kan terugtrekken om te rusten. Sommige konijnenhokken hebben ook een buitenren, het konijn kan dan buiten in het gras lopen, hou er rekening mee dat konijnen wel eens durven graven, het is dan ook aan te raden om het gaas van de afsluiting dieper in de grond in te graven, zodanig dat je konijntjes niet kunnen ontsnappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here