Vermijd een vitamine tekort

0
949
views

Volg je een dieet, ben je een alcoholist, ben je zwanger, vegetariƫr of veganist, dan behoor je tot een risicogroep die kan lijden aan een vitamine tekort. Een vitamine tekort kan optreden wanneer je van bepaalde voedingsstoffen te weinig binnenkrijgt door bepaalde stoffen niet via je voedsel in te nemen, of bij sommige mensen kan een aandoening er zelfs voor zorgen dat sommige vitamines gewoonweg niet kunnen aangemaakt worden. Het is dan nodig om dit tekort aan vitamines op te lossen door je voeding bij te sturen of het tekort aan te vullen met vitamine supplementen. Fitforme.be bied voedingssupplementen op maat aan. Eens je de eenvoudige en gratis online voedingstest hebt gedaan, krijg je een mooie grafiek te zien met welke vitamines en mineralen je binnenkrijgt en welke helemaal niet. Ze geven je dan raad hoe je die tekorten het best kunt aanvullen.

Het is zeer belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Doe je dit niet dan kan je makkelijk een tekort krijgen, en dit tekort hoeft niet direct zichtbaar te worden, want bijv vitamine B12 wat opgeslagen is in de lever, daar heeft een gezonde persoon een voorraad voor 3 tot 5 jaar van. Stop je op een bepaald moment met vlees te eten, dan zal je pas na een aantal jaren een vitamine b12 tekort gaan krijgen. Je zal het tekort op dat moment ook niet meer direct kunnen toewijzen aan je verandering van eetwijze.

Wil je graag snel weten of jij een vitamine tekort hebt, doe dan online de eenvoudige voedingstest, je beantwoordt de test waarna je een gedetailleerde grafiek van je inname aan vitamines en mineralen te zien krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here