Snel slank, vermageren of afvallen

0
825
views

Snel slank zijn, dat lijkt de wens van vele mensen, ze willen afvallen en vermageren op korte termijn en hopen dan ook dat dat voor altijd zo zal blijven, maar helaas. Als je snel slank wil zijn, dan ga je diëten, pillen nemen of speciale shakes bereiden, en effectief, op korte termijn kan je zo heel wat afvallen of vermageren. Het probleem is echter dat deze vormen van vermageringskuren slecht op korte termijn effectief helpen om slank te blijven. Wanneer je dan na het dieet terug normaal gaat eten kom je nog extra zoveel aan, het gekende jojo-effect. Dat komt omdat de diëten ervoor gaan zorgen dat je lichaam gaat uitdrogen of dat je minder spiermassa aanmaakt, daardoor vermager je wel en ben je snel slank, maar je voelt je ook minder lekker in je vel, je humeur veranderd enzovoort.

De enige manier om af te vallen of te vermageren is door je levenswijze te veranderen, het zit hem allemaal in je hoofd. Wanneer je zelf beseft dat je het roer in handen hebt en dat je controle hebt over wat je eet en wat je doet met je lichaam ga je het ook met verantwoordelijkheid behandelen. De natuur heeft ons zo gemaakt en wij hebben bijvoorbeeld dagelijks de nodige beweging nodig calorieën te verbranden, wekelijks een 2tal uur gaan sporten is zeker een goed begin. Qua voeding zorg je beter dat je geen te vettig eten eet, zo vermijd je beter gefrituurd eten, boter, vet vlees, kaas, want deze zijn erg vettig.

Goed sporten, de mensen zeggen vaak dat het je zal helpen om slank te worden, maar hoe komt dat juist? Wel door te sporten ga je calorieën verbranden, dat weet iedereen al, maar je krijgt er ook meer spiermassa door. Spiermassa zorgt ervoor dat je een hogere stofwisseling hebt en dus ook sneller vetten kan verbranden, hoe meer je sport hoe makkelijker je je gewicht op peil zal kunnen houden. Onthoud het dus goed snel slank worden is een utopisch feit, het zit hem in je hoofd en eens je daar beseft dat een gezond lichaam je eigen verantwoordelijkheid is, ben je al een stap dichter op slank te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here