Vroegtijdige zaadlozing

0
47587
views

Van ejaculatio praecox of vroegtijdige zaadlozing is sprake wanneer de ejaculatie sneller komt dan de man of zijn partner wenst. Meestal volgt bij mensen met last van voortijdige zaadlozingen de ejaculatie vóór of kort nadat de penis in de vagina is gebracht. Dit kan gebeuren voordat het stadium van orgasme is bereikt. De ejaculatie is dan meestal verzwakt en het orgastisch beleven minder. Er kan ook sprake zijn van een te snel bereiken van het orgasme, bijvoorbeeld na langdurige seksuele onthouding of voorhuidsvernauwing.

Ongeveer één derde van alle mannen (en/of hun partners) vinden dat ze te snel ejaculeren. Daarenboven heeft 50% van alle jonge mannen er last van. Bij gemiddeld één op vier jongens mislukt de eerste coïtus, omdat ze vóór de penetratie reeds een orgasme hebben.

Bepaalde sociologen denken overigens dat de voortijdige ejaculatie een resultaat is van de biologische evolutie van dier tot mens. In het dierenrijk moet de ejaculatie immers zeer snel gebeuren, omdat een langdurende coïtus hen blootstelt aan diverse gevaren.

Behandeling vroegtijdige ejaculatie

Er zijn verschillende oplossingen om een vroegtijdige ejaculatie te behandelen.

Medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen op de markt die een premature ejaculatie kunnen verhelpen. Deze medicijnen in pilvorm kunnen ervoor zorgen dat het 3 tot wel 10 keer langer kan duren voordat je klaar komt.

De laatste jaren is er een enorme vooruitgang geboekt met medicijnen om de vroegtijdige ejaculatie uit te stellen. De zogenaamde serotonerge antidepressiva of ssri’s, zijn medicijnen die de overdracht van serotonine tussen 2 zenuwen verbeteren. Het gaat hier om middelen die een antidepressieve werking hebben zoals Clomipramine/Anafranil of Paroxetine/Seroxat, Fluoxetine/Prozac , Citalopram /Cipramil Sertraline/ Zoloft. 

Deze middelen dienen 2 á 3 uren voor de te verwachten seksuele activiteit ingenomen te worden. Het feit dat het medicijn een paar uur van te voren moet worden ingenomen wordt nogal eens door de man en de partner als een groot nadeel ervaren. De spontaniteit van het vrijen is weg.
Hoewel de dosering vrij laag is moet de man rekening houden met bijwerkingen.

Verdovende gel

De verdovende gel helpt je tegen te snel klaarkomen. Het is de oudste oplossing voor het verhelpen van vroegtijdig klaarkomen, een aandoening waar heel veel mannen last van hebben en waar er nog een groot taboe rond bestaat.

Het idee achter de verdovende gel is dat mannen vaak te snel ejaculeren omdat hun eikel overgevoelig is en het verdoven van de eikel kan dat probleem verhelpen. Een verdovende gel, zalf of crème wordt dus gebruikt om de penis lokaal te verdoven. Veel gebruikte plaatselijke verdovingsmiddelen voor dit doeleinde bevatten de werkzame stof lidocaïne, of een combinatie van twee werkzame stoffen lidocaïne en prilocaïne.

De werkzame stoffen blokkeren niet het signaal dat naar de hersenen gaat, zoals bijvoorbeeld bij  pijnstillers, maar ze zorgen ervoor dat er ten eerste al geen overgevoelige signalen kunnen vertrekken vanuit de eikel. Bij het aanbrengen van een verdovende gel geldt: hoe meer je smeert hoe meer het verdoofd.

Deze oplossing geeft zeer snel resultaten en als je liever geen medicatie inneemt tegen het vroegtijdig klaarkomen, dan is dit de oplossing voor jouw. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here