Hoe een fotokalender of fotoboek maken

0
48274
views

Fotokalender maken

Een fotokalender maken is leuk en een mooi cadeau voor een geliefde, een vriend(in) of je ouders. Het makkelijkste kan je de fotokalender online maken, dat kan tegenwoordig heel snel en eenvoudig en vaak is het zelfs goedkoper om het online te bestellen dan om het zelf thuis af te printen en eens je ontwerp klaar is kan je meerdere dezelfde fotokalenders bestellen. Vroeger durfde de kwaliteit van online afdrukken nog aan de lage kant te zijn, maar tegenwoordig overstijgt deze kwaliteit ruim de kwaliteit van thuis afdrukken.

Hoe start je met het maken van je fotokalender? De meeste sites bieden een eenvoudig online systeem waarbij je eerste de layout van je kalender kunt kiezen, eventueel wat kleuren aanpassen en daarna kan je je foto’s opladen en selecteren op welke maand welke foto moet komen te staan. Soms kan je meerdere foto’s per maand plaatsen.

Zijn je foto’s te groot of te klein voor de kalender, dan krijg je automatisch een melding die aangeeft dat de kwaliteit van je foto’s niet voldoende is, je neemt dan best een andere foto om een mooie afdruk te bekomen.

Fotoalbum of fotoboek maken

Een fotoalbum of fotoboek maken kan je zelf heel snel en eenvoudig doen. De meeste aanbieders van fotoboeken hebben een zeer eenvoudige website waarmee je in enkele stappen een eigen fotoboek in elkaar hebt gestoken. Klaar om van start te gaan? Eerst nog enkele zaken die je moet weten.

Voor je van start kan gaan met foto’s op te laden, moet je eerst het formaat van je fotoboek gaan kiezen. Meestal heb je heel veel verschillende keuzes. Het formaat kan gaan van een half A4’tje, tot het formaat van twee A4’s naast elkaar. De grotere formaten zijn dan natuurlijk een pak duurder, maar hebben meer pagina’s en kunnen ook heel wat meer foto’s bevatten.

Eens je het formaat gekozen hebt kun je van start gaan met het maken van je fotoboek. Je kan vaak nog een achtergrondkleur of thema kiezen voor je fotoalbum, en dan kan je starten met het opladen van je foto’s.

Eens je foto’s erop staan plaats je ze mooi op de pagina’s in de layout zoals jij het wenst. Je dient je dan meestal wel te houden aan kaders die op voorhand uitgestippeld werden op de pagina’s. Eens je alles juist hebt geplaatst, ben je klaar met het maken van je fotoboek, je kunt nu je fotoboek afwerken en in het winkelmandje van de site plaatsen. Je kan eenvoudig alles online betalen en binnen enkele dagen heb je je zelf gemaakte fotoboek bij jouw thuis in de brievenbus.

Waar online je fotokalender of fotoboek maken?

Voor wie niet goed weet waar te beginnen maakten we een lijstje met enkele van de beste websites waar je online een fotoboek of fotokalender kunt maken.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here