ABEC of swiss bearings?

0
704
views

Zijn swiss bearings (of swiss lagers) sneller en beter dan ABEC bearings (of ABEC lagers) of is het omgekeerde waar?

Deze twee termen worden vaak vernoemd wanneer je op zoek bent naar in-line-skates of naar lagers. Ze verwijzen niet naar een specifieke lager verkoper, maar ABEC verwijst naar de perfectie van de lager terwijl Swiss verwijst naar een stijl van lager assemblage of productie.

Jaren lang is de ABEC rating gebruikt om te beschrijven hoe perfect the lager is, waarbij de graag aanduid hoe glad het metaal gepolijst is. Hoe hoger de ABEC rating, hoe minder weerstand de lager heeft. Een ABEC 7 zou sneller moeten rollen dan een ABEC 5 van hetzelfde merk. Daarenboven geldt ook dat hoe hoger de rating is, hoe zachter het metaal is en hoe sneller het verslijt. Elk merk van ABEC lagers heeft zijn eigen proces om de lagers te produceren zonder dat er een overkoepelende rating is.

Na enige tijd kwam de swiss bearing / lager, die zei dat het niet enkel de gladheid van het metaal is die van belang is, maar het volledige assemblage proces. De Swiss verkopers claimen dat hun producten beter vuiligheid afstoten en sneller rollen met minder onderhoud.

Beide soorten lagers hebben voor en nadelen. Swiss bearings zijn iets duurder dan ABEC bearings, maar gaan over het algemeen iets langer mee. Je hebt ook minder onderhoud aan de Swiss bearings. ABEC 5 en 7 lagers zijn qua snelheid zeer goed, maar je moet er nu en dan wel enig onderhoud aan doen;

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here