Lelie tips

0
6038
views

Lelies zijn mooi bloemen, eenvoudig maar toch elegant met een krachtige uitstraling. Lelies zijn bloemen die men al sinds de Middeleeuwen gebruikt bij diverse gelegenheden, ze hadden vooral de betekenis van vrede, onschuld reinheid en eenvoud.

Je kan de lelies zowel in je tuin planten als ze afsnijden om in een vaas al snijbloemen te laten bloeien. Hier volgen een paar tips om je lelies zo lang mogelijk te kunnen houden.

Lelies houden van vers water, het best kunt u ze om de 3-4 dagen van vers water voorzien of de stengels zullen verstopt raken. Zorg er ook voor dat er niet teveel vuil water in de vaas zit, dus bladeren die in het water hangen moet u eruit halen anders zullen ze rotten en voor een slechte waterkwaliteit zorgen. Er bestaan speciale pilletjes die u in het water kunt gooien, deze chloor pillen houden het water rein en zuiver waardoor u het water niet zo vaak hoeft te verversen.
Probeer zeker af en toe de stengel een centimetertje af te snijden, zo raken de stengels niet verstopt en kan het water makkelijker door de lelies opgenomen worden. Wanneer u dit doet, probeer de stengel dan schuin af te snijden, dit bevorderd het opnemen van water omdat het contact oppervlak groter word.
Lelies zullen sneller verwelken wanneer ze dicht bij een chauffage staan, het is beter om ze ergens uit de zon op een niet te warme plaats te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here