Een vijver waterdicht maken

0
849
views

Na veel werken en hard zwoegen heeft u uw vijver eindelijk uitgegraven, rondom is uw muur gemetseld, maar u bent er nog niet, want de u moet de vijver nog kunnen vullen met water, daarvoor moet u eerst uw vijver waterdicht maken. Het waterdicht maken van uw vijver kan u op verschillende manieren doen.

Gladde waterdichting met speciale coating
Voor koi vijvers is een gladde vijverafdichting met een speciale coating het meest populair. Deze coating zorgt voor een perfecte vijverafdichting, en heeft bovendien geen scherpe hoeken of plooien. Wanneer uw muren gecementeerd zijn, dan kan u de coating er gewoon overheen aanbrengen. De cementlaag wordt meestal bewerkt met een speciale vezel, daardoor is de cementlaag steviger en kan die later niet meer barsten.Een goeie coating geeft geen giftige stoffen af en kan zo op een veilige manier uw vijver waterdicht maken.

Vijver afdichten met polyester
Polyester is een iets duurder materiaal voor het waterdicht maken van uw vijer. Polyester is een zeer kwalitatief materiaal met een lange levensduur wat u wel een garantie geeft dat u uw vijver niet moet gaan herstellen binnen 5 jaar.

Afdichtingsfolie
Een gemakkelijkere manier om vijvers waterdicht te maken kan met folie. Een folievijver is in tegenstelling tot vroeger veel kwalitatiever en steviger. De afdichtingsfolies die tegenwoordig gemaakt worden zijn relatief goedkoop, en je kan er elke vorm van vijver mee vullen. Soms wordt de folie zelf in stukken gesneden en bijgewerkt om de perfect vorm en afsluiting te kunnen garanderen. Probeer zeker voor het installeren van de folie de bodem nog even te controleren zodanig dat die zo effen mogelijk is en er geen scherpe stenen meer liggen, anders zal er makkelijker vuilophoping zijn en is er kans dat uw folie zal scheuren met een lek in uw vijver als gevolg.

Kant en klare bassins
Bent u thuis niet de allerhandigste en lijkt u dit allemaal veel werk, dan zijn er nog steeds kant en klare bassins. Dit zijn bassins die in een duurzaam materiaal zijn gemaakt en direct zo in de grond kunnen geplaatst worden. Het enige werk hierbij is de put graven, en klaar bent u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here