Parasol vormen

0
715
views

Er zijn verschillende vormen van parasols waar u uit kunt kiezen. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder vind je een uitleg over de verschillende soorten parasols.

De simpelste versie van de parasol is de mastparasol, dit is de meest voorkomende parasol vorm. De parasol heeft een mast in het midden en heeft een zware basis. Je kan hem plaatsen waar je wil, als je hem boven je tafel wil zetten, dan moet je echter zorgen dat er een gat voorzien is in het midden van je tafel.

Een tweede parasol vorm is gebaseerd op de voorgaande mastparasol, met dat verschil dat er bij een buig-en-hel-parasol een knikmechanisme tussen het zeil en de mast zit, op die manier kan de hellingshoek van de parasol gewijzigd worden en kan je gemakkelijker de zon afschermen. Als de zon ’s avonds laag aan de horizon staat, dan is dit soort parasol zeer gemakkelijk.

Een boogparasol is een parasol waarbij de parasol geen steunpunt heeft in het midden, maar er aan de zijkant een gebogen arm is bevestigd die de parasol bij wijze van spreken over een oppervlakte hangt, de boogparasol wordt dan ook wel hangparasol genoemd. Met dit type van model kun je makkelijk een tafel in de schaduw zetten zonder dat die vervelende mast van de mastparasol in de weg gaat zitten.

Het laatste type parasol is dan de paviljoenparasol, deze vorm van parasol doet eigenlijk aan een tent denken wat de parasol wordt op de vier hoeken ondersteund. Dit is een zeer stabiele constructie die dus ook gemakkelijker dan de voorgaande types op een zachte ondergrond kan worden gebruikt. Er bestaan tegenwoordig zeer gemakkelijke versies die je gewoon volledig kan inklappen en uitklappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here