Ramen kopen

0
861
views

U wil nieuwe ramen kopen voor uw woning? Wel er zijn een aantal mogelijk opties en heel wat soorten ramen waar u kunt uit kiezen.

Een eerste soort zijn de aluminium ramen. Deze ramen hebben heel wat goeie technische eigenschappen waardoor architecten er vaak voor kiezen. Alu ramen zijn zeer stevig en bijgevolg kunnen ze makkelijk de tand des tijds doorstaan. Ook de isolerende eigenschappen zijn heel wat beter geworden buiten vroeger.

Een 2e veel voorkomende soort zijn de pvc ramen. Deze ramen vragen zeer weinig onderhoud, maar het nadeel van pvc ramen is dat ze zouden durven verkleuren, dit is reeds veel verbeterd buiten vroeger, maar zorg er toch voor dat u ramen van goeie kwaliteit aankoopt. Een bijkomend nadeel is dat u de ramen in een bepaalde kleur moet kiezen en u nadien moeilijk nog de kleur van de kozijn kunt veranderen. Bij de volgende soort ramen is dit nadeel er niet.

De houten ramen zijn de oudste soort ramen die we gebruiken in onze woning bouw, maar daarom zijn ze zeker niet de minste keuze. Hout geeft een mooie natuurlijke uitstraling, maar het is belangrijk om houten kozijnen goed te behandelen, anders heeft u nadien teveel onderhoud en oplapkosten. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een goede houtsoort, sommige houtsoorten lijken erg om elkaar, maar zijn qua duurzaamheid zeer verschillend.

Nog meer informatie nodig? Hier vindt u alles over ramen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here