Gelhaarden en gelkachels

0
5200
views

Gelhaarden of gelkachels, zijn kachels die je als sfeerelement in je living kunt plaatsen. Dit type van haard is relatief nieuw en is eigenlijk vooral ter decoratie bedoeld. De gelhaard produceert maar zeer weinig warmte, dus hiervoor hoeft u hem zeker niet aan te kopen.

Werking gelhaard
Hoe werkt nu zo een gelhaard? Een gelhaard werkt op basis van gelpasta, brandgel of brandpasta dat je kunt laten ontbranden. Het zijn dus echte vlammen die je in de haard ziet, echter er zijn wel vlammen, maar geen rook. De gelhaard kan dus zeer gemakkelijk in elk huis ingebouwd worden zonder dat er een rookkanaal moet voorzien zijn. Dat maakt de gelhaarden natuurlijk direct voor veel mensen interessant. Er bestaan versies die je niet hoeft in te bouwen en gemakkelijk overal kunt plaatsen waar je wil.

Let er bij een gelhaard wel voor op dat hij voldoende geventileerd word, hij produceert geen rook, maar waar vuur is kunnen ook schadelijke gassen vrijkomen, en dat is bij de gelhaard ook het geval. Het is zo dat de meeste haarden wel voorzien zijn om goed te ventileren, dus zoveel zorgen hoeft u zich hierover zeker niet te maken.

De brandgel gaat eens aangestoken een 2 tot 3 tal uur mee, het is soms aangewezen dat u deze niet volledig laat uitbranden want soms kan de gelhaard dan een minder aangename geur gaan verspreiden, wanneer u de brandgel tijdig uitdooft, dan heeft u geen last hiervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here