Soorten gashaarden om gas te stoken

0
29375
views

Stoken met gas, veel mensen zien het idee van gas in hun huis niet goed zitten, omdat gas bij onveilig gebruik gevaarlijk kan zijn. Het is zo dat er de laatste jaren heel wat strenge maatregelen zijn bijgekomen waardoor de gashaarden en de gasinstallaties heel wat beter en veiliger zijn geworden en het gevaar herleid is naar nul. Het is trouwens zo dat een gashaard enkel door een erkend installateur mag geïnstalleerd worden. In het toestel zelf zijn er enkele sensoren aangebracht die bij een slecht functioneren het toestel volledig uitschakelen.

Een gashaard is dus een ideale oplossing voor wie goedkoop, gemakkelijke en vooral gezellig zijn huisje wil verwarmen. Wanneer u uw verwarming op gas laat werken dan hoeft u niet telkens met hout te sleuren. Ook het as dat overblijft na verbranding van hout hoeft u niet op te kuisen. Heel gemakkelijk en proper dus. De gashaarden die op de markt zijn, die geven dezelfde gezellige vlammen als bij een houthaard, veel verschil is er niet meer tussen. Met de afstandsbediening steekt u uw gashaard aan en u bent vertrokken voor enkele gezellige uurtjes in de woonkamer.

De efficiëntie van een gashaard ligt zeer hoog, tot wel 90%, dus 100% energie geeft 90% warmte. Er gaat altijd een deeltje van de warmte verloren, daar kunt u bijna niet vanuit. Door het hoge rendement van de haarden en het goed verbranden van gas is er zeer weinig uitstoot. Verwarmen op aardgas is dus erg milieuvriendelijk.

Er zijn verschillende manieren om een gashaard te installeren. Je hebt de volledige open en de gesloten gashaard. De opengashaard is een haard die volledig open is, en zijn luchtaanvoer uit de ruimte haard, hierbij moet u wel opletten dat er voldoende lucht in de ruimte is om een goeie luchttoevoer te kunnen garanderen, soms is het aangewezen om een luchtpijp naar buiten te maken zodat er zeker voldoende lucht bij de haard komt. Een gesloten haard heeft sowieso een luchttoevoer van buiten nodig. Naast deze types is er nog de gesloten en afsluitbare gashaard, deze kan u dan gebruiken als zowel open en gesloten systeem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here